Естетична дерматология

Естетичната дерматология е специалност, която цели подобряване на естетичния вид и коригиране на различни несъвършенства на кожата, структурата на лицето или тялото чрез прилагане на инвазивни, миниинвазивни и неинвазивни медицински процедури. Теоретчните познания и практическите методи, които използват специалистите се прилагат при здрави хора и целят подобряване на външния вид, качеството на кожата, формата и пропорциите на тялото и лицето.
В център "Кокона" можете да се възползвате от следните процедури,извършвани от дерматолога на "Хил Клиник"-София,д-р Елеонора Валянова.Филъри

Дермалните филъри са субстанции, които се инжектират, за да се заличaт бръчици и белези по лицето. Действат, като попълват загубения обем, възстановяват хидро баланса в кожата и стимулират ревитализирането й. Продължителността на действие на филъра зависи от това в коя област на лицето се използва, както и от това, дали се прилага за пръв път, или не. Обикновено всяка следваща апликация изисква по-малко материал и действа по-дълго. Манипулацията е безболезнена и продължителността й е между 30 и 45 минути. 

Ботокс

Ботоксът може да се използва самостоятелно или в комбинация с други методи като фото или лазер процедури и дермални филъри. Най-често той се използва в горната трета на лицето: за бръчките между веждите, хоризонталните бръчки на челото и тези около очите. Процедурата продължава около 15 минути и се извършва с много малка игличка. Ботоксът е безопасен и ефективен метод за заличаване на белезите от времето. 

Мезотерапия 

Мезотерапията на лицето,шията и деколтето, внася необходимите елементи за овлажняване на кожата и подпомага синтеза на колаген, благоприятстващ кръвообмена. Ефектът на “добър външен вид” е незабавен и видим след всяка процедура.Можете да се върнете незабавно към обичайното си ежедневие. Ефектът е изключително положителен при мъже и жени и все по- често се използва. Мезотерапия може да се прави на всички области на тялото. Продуктите са разнообразни и основно резултата е свежа и сияйна кожа с максимален или минимален ефект на лифтинг. Мезоконци

Мезоконците са революционен метод в естетичната дерматология, който замества пластичните хирургични похвати и дава дълготраен резултат. Третираните зони видимо се стягат, имат подобрена еластичност и тургур, трансформирани са, но без да изменят драстично първоначалната структура. Резултатът е незабавено и дискретно повдигане, благодарение на „обрамчването“ на тъканта с помощта на конеца. В същото време стартира е регенеративен ефект с постепенното и естествено разграждане на продукта, която е съставен от полимлечна киселина (PLA) – биосъвместима, биоусвояема и стимулираща производството на колаген. 

Плазмотерапия 

Плазмотерапията не е просто козметична процедура, а биологично въздействие върху кожата под формата на клетъчна терапия. Използват се онези клетки от нашата кръв, които отговарят за заздравяването на рани, порязвания и охлузвания – тромбоцитите. За целта се взема собствена кръв, подлага се на специална обработка и като резултат – клетките се концентрират в плазма.   Инжектирани с много тънка и къса игличка в кожата, те веднага започват да стимулират въстановяването на увредените тъкани. Плазмотерапията позволява да се изгладят бръчките, да се подобри релефа на лицето, да се заличат следите от акне, белези и стрии.

За повече информация, не се колебайте да ни се обадите:  056/840 576